Sunday 4 February 2018

KEK BATIK MILO

Kali ni nak share resepi kek batik milo pulak.
Biasa ramai letak serbuk koko kan. Tapi fitrah tak letak serbuk koko sebab takde kat rumah.. hikhikhik.
Tapi jadi jugak tau kek batik ni. Asalkan cukup bahan ok la..

Bahan:
1 cawan Milo
1/2 cawan butter (tak kisah la jenama apa pun ek)
1/2 cawan susu pekat (kalau suka manis,boleh tambah lagi)
1/2 cawan air
Biskut marie (patahkan 4)

Cara:
1. Letak kuali atas dapur deangan api yang kecik. Nak guna periuk pun boleh. Ikut keselesaan la ye.
2. Cair kan butter
3. Masukkan milo dan susu pekat. Kacau hingga sebati.
5. Masukkan air dan kacau hingga naik buih sikit. Lepastu padamkan api.
6. Letakkan biskut marie. Letak biskut sampai semua kena dengan adunan yang dimasak tadi. Kacau dengan senduk biar semua rata.lagi banyak biskut lagi best.
7. Masukkan dalam bekas dan mampatkan.
8. Masukkan dalam peti sejuk semalaman.
9. Bila dah sejuk, boleh la potong dan makan..

No comments:

Post a Comment